Tarieven

 

Basis GGZ en Gespecialiseerde GGZ

Zorg vanuit de Basis GGZ is, meestal kortdurende, hulp bij lichte tot matige problematiekHiernaast wordt er vanuit de Gespecialiseerde GGZ zorg aangeboden. Dit betreft complexe problematiek die niet binnen de Basis GGZ kan worden behandeld.

Wat kost het?

In 2017 heeft u vanuit uw basisverzekering recht op vergoeding van psychologische hulp in de Basis GGZ. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen, maar de vergoeding valt wel onder het eigen risico.

Hoeveel behandelingen er zullen worden vergoed hangt af van de ernst van uw klachten. LET OP: er is in alle gevallen een verwijsbrief van uw huisarts nodig! Voordat u contact met ons opneemt is het verstandig eerst langs uw huisarts te gaan.

Eigen risico

Vergoeding van hulp door een psycholoog in de Basis GGZ valt onder het verplichte eigen risico, dat is het bedrag dat u eerst zelf moet betalen voordat de zorg die in het basispakket zit, wordt vergoed. In 2017 is het eigen risico € 385,- per persoon in totaal. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen enkel eigen risico.

Het eigen risico betaalt u aan uw zorgverzekeraar.

Wordt behandeling van alle stoornissen vergoed vanuit de basisverzekering?

Nee, niet van allemaal. Zo zijn aanpassingsstoornissen, werk- en relatieproblematiek, en een aantal andere stoornissen uitgesloten van verzekerde GGZ-zorg. U zult de behandeling hiervoor zelf moeten betalen, of eventueel uit een aanvullende verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling vergoed wordt, voordat u aan het traject begint!

Als u meer gesprekken nodig heeft

Het kan voorkomen dat gedurende de behandeling blijkt dat u toch een langere behandelduur nodig heeft. In dat geval kan de psycholoog switchen naar een ‘zwaarder’ product, zodat u verzekerd blijft van vergoeding. Uw psycholoog zal u daarvan op de hoogte stellen.

Wie betaalt de rekening?

Als uw psycholoog een contract heeft met uw zorgverzekeraar, dan wordt de rekening buiten u om geregeld.

Heeft uw psycholoog geen contract met uw zorgverzekeraar, dan krijgt u altijd de rekening mee. Voor de Basis GGZ hebben wij met alle zorgverzekeraars een contract.

NB: Bel tijdig af!

Zorgverzekeraars vergoeden alleen als een behandeling heeft plaatsgevonden. Bent u plotseling verhinderd? Belt u dan alstublieft minimaal 24 uur van tevoren af. De psycholoog mag hiervoor zelf de regels bepalen en geeft dit tijdens het eerste gesprek aan. Belt u niet of te laat, dan moet u meestal de zitting zelf betalen.

Nog vragen?

Zorg te allen tijde dat u goed weet waar u aan toe bent. Overleg bij twijfel met uw psycholoog en/of vraag informatie op bij uw zorgverzekeraar!

Met de volgende verzekeraars hebben wij bijvoorbeeld een contract:

  • Achmea (Achmea Vitale, Het Groene Land, Agis Zorgverzekeringen, Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea, FBTO, Interpolis, ZilverenKruis
  • Menzis
  • UVIT (Univé, VGZ,  IZA, Trias)
  • de Friesland

Voor de gespecialiseerde GGZ hebben wij met alle verzekeraars een contract, behalve met:

Mocht uw verzekeraar hier niet vermeld staan, neem dan contact op met onze praktijk voor meer informatie.

Voor meer informatie:
Over privacy:
https://www.nza.nl/zorgonderwerpen/zorgonderwerpen/ggz/veelgestelde-vragen/privacy-in-de-GGZ-consumenten/
Over vergoedingen:
http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychologie

Voordelen PsyTrans – De Vaart

  • Korte wachttijd. Een intake kan vaak al binnen twee weken.
  • Geen wachtlijst voor start behandeling.
  • Consulten in de avond zijn mogelijk.
  • Persoonlijke aanpak en betrokkenheid.