Genderteam

Het genderteam van PsyTrans bestaat uit samenwerkende gespecialiseerde professionals zoals psychologen, endocrinologen en psychiaters. Samen vormen wij een multidisciplinair genderteam. PsyTrans volgt de richtlijnen binnen de standards of care WPATH en de kwaliteitsstandaard Nederlandse Somatische Transgenderzorg. 

Om de richtlijnen te volgen en de kwaliteit van zorg, die PsyTrans hoog in het vaandel heeft staan, te borgen stemmen de leden van het genderteam met elkaar af in regelmatige multidisciplinaire overlegvormen.   

PsyTrans biedt transgenderzorg in Apeldoorn en Groningen. Echter komen onze cliënten uit het hele land en zien wij ook mensen via beeldbellen.

PsyTrans werkt samen met verschillende praktijken voor psychiatrie (psychiater) in Zwolle, Groningen en Amsterdam, het Medisch Centrum Leeuwarden, het Medisch Spectrum Twente, het HaGa ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam en Wilhelmina Ziekenhuis Assen (endocrinologie). Verder werken wij samen met de Gender Clinic (endocrinologie en chirurgie) en MK Velsen (chirurgie). Tevens zijn er goede contacten met het UMCG, Amsterdam UMC en Radboud UMC.